מכונת אספרסו, היא מכונת קפה המבצעת מספר שלבים של הכנת קפה. מכונות הקפה הראשונות יוצרו ונמכרו כבר בראשית המאה ה20, על שוק יצרני הקפה ומשווקי המכונות התחרו מספר לא קטן של יצרנים כאשר התחרותיות ביניהם הייתה על כמות הכוסות אותה ניתן להפיק מאותה המכונה. הכנת קפה כרוכה במספר גורמים המהווים גם שילוב חשוב לטעם אותו נבקש, המים, טריות הקפה ודרך טחינת הפולים. כל קורס ברמנים שמכבד את עצמו מלמד את התלמידים איך את השימוש הנכון של מכונת קפה כהלכה.
טרם נראו מכונות הקפה ומכונת האספרסו נעשה שימוש במכונות ידיניות לצורך הכנת קפה, חלקם עדיין מצויות בשימוש להפקת מיצי פירות וחליטות שמנים שונות. מכונות האספרסו הנפוצות היום הן מכונות חצי אוטומטיות בהן יש צורך קודם לטחון את הקפה ורק אחר כך להתעסק בחלב ובמים ואוטומטיות אשר עושות את כל הפעולות באופן אוטומטי, פשוט ומהיר (תוך הכוונה של מכין הקפה לכמות הרצויה של הקפה, החלב והמים).
במשרדים וחברות בהם עוברים מידי יום כמות גדולה של אנשים המבקשים קפה ניתן לראות מכונת אספרסו חדשה הנמכרת בשנה האחרונה, "סופר אוטומטיות" הדורשות רק לחיצה אחת להכנה פשוטה של קפה על כל שלביו. ולמי שעוד עומד בכניסה לבית הקפה ורק על מנת לקחת כוס קפה קטן ולצאת, כדאי להציץ על פעולותיו של איש הקפה העומד שם להכין לכם את הקפה הרצוי עם חלב מוקצף אך לא רותח, עם פולי קפה גרוסים ישירות מן המכונה ועם כל הלב ולא רק בלחיצת כפתור אחת (או שניים) פשוטה. שירותי קפה הם חלק בלתי נפרד מחברות קייטרינג, קפה בסוף הערב הפך לבסיסי בכל אירוע.
בבתים רבים נפוץ היום לראות מכונות קפה משוכללות. ישנן מכונות שעושות מגוון רחב של קפה. ניתן לבחור בהן את חוזק הקפה, את הקצף ואת כמות השתיה. כיף לארח בבית שיש בו מכונה שכזו. אפשר להכין מספר ספלים במקביל ולהגיש עם עודיות חמאה או עוגת שוקולד טעימה. חשוב לשמור במלאי שקיות של פולי קפה או קפסולות. שלא יווצר מצב שתתקעו בלי.
הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.